ناامیدی

ناامیدی ممکن است به سراغ هر یک دانش آموزان کنکوری برود. کنکور یکی از مهم‌ترین و سرنوشت‌سازترین مقوله‌ی زندگی یک نوجوان است. شاید برای بسیاری از شما حتی اولین مقوله‌ی سرنوشت‌ساز باشد. استرس و اضطراب در این دوره طبیعی و عادی است.

 شما دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور حق دارید استرس این اتفاق سرنوشت‌ساز را داشته باشید. اما حق ندارید با یک یا دو شکست در آزمون‌های آزمایشی یا شکست در عمل کردن به برنامه‌تان، ناامید شوید.

وقتی ناامید می‌شوید، انگیزه‌ی درس خواندنتان پایین می‌آید. ممکن است قید همه چیز را بزنید و دیگر نخواهید اصلا به دانشگاه وارد شوید.

نگذارید در این وضعیت بمانید. هرچه سریع‌تر سعی کنید ناامیدی را از خودتان دور کنید. ناامیدی و بی‌انگیزگی دشمن اصلی کنکور است.

در این مقاله چند راهکار به شما معرفی می‌کنیم که از شر ناامیدی رهایی پیدا کنید. البته توجه کنید بهترین راه برای رهایی از بی‌انگیزگی و ناامیدی، صحبت با یک مشاور تحصیلی ماهر است.

از شکست نترسید

چرا از شکست می‌ترسید؟

شکست تنها چیزی است که انسان می‌تواند توانایی‌های خودش را بسنجد. ما انسان‌ها با آزمون و خطا راه درست موفقیت را می‌فهمیم. پس از شکست‌های خودتان نترسید. آنها را به پل موفقیت خودتان تبدیل کنید. نکات مثبت و منفی خود را در شکست‌ها کنار یکدیگر ببینید. مطمئن باشید که اگر از شکست‌های خود درس بگیرید، شما را قوی‌تر از قبل می‌کنند.

شروع کنید تا انگیزه همراه آن بیاید

شروع کنید. از قانون شمارش معکوس ۵ ثانیه‌ای استفاده کنید. از ۵ تا ۱ به صورت معکوس بشمارید و شروع کنید. برای افزایش انگیزه بعد از پایان یک آزمون یا یک مطلب درسی، یک چیز خوش‌آیند برای خودتان قرار دهید. مثلا قرار بگذارید که بعد از تمام کردن یک آزمون آزمایشی به خودتان خوردن یک خوراکی خوشمزه جایزه بدهید.

وقتی شروع کنید انگیزه هم همراهش می‌آید. فقط شروع کنید.

 

مشاوره تحصیلی آوات

به نقاط قوت خود توجه کنید

وقتی دچار ناامیدی تحصیلی می‌شوید، فقط نقاط ضعفتان جلوی چشمتان است. سعی کنید نقاط مثبت خود را در این مواقع بیشتر ببینید. وقتی خیلی ناامید و بی‌انگیزه شده‌اید، یک جدول برای خودتان تهیه کنید و نقاط قوت و ضعف خودتان را در جدول بنویسید. روبه‌روی نقاط ضعف راه‌حل برای کم کردن یا از بین بردن آن را بنویسید. اگر در انجام این کار مهارت ندارید از مشاورین تحصیلی کمک بخواهید.

نقاط قوتتان را جایی جلوی چشمتان بگذارید. نقاط ضعف که روبه‌روی آنها راه‌‌حل نوشته شده، روی میز مطالعه‌ی خود بگذارید. هر شب به نقاط قوت خود نگاه کنید و راه‌حل‌های نقاط ضعف را با خودتان مرور کنید.

در حین درست کردن این جدول می‌بینید که آنقدر که فکر می‌کردید شکست خورده و پر از ضعف نیستید.

خودتان را مقایسه نکنید

اولین و مهم‌ترین چیزی که شما را از پا درمی‌آورد، مقایسه است. ممکن است با دوست خود درحال صحبت کردن باشید و بفهمید ساعات مطالعاتی‌اش از شما بیشتر است و شروع کنید به سرزنش خودتان. خودتان را مقایسه نکنید. خداوند همه‌ی ما را متفاوت و منحصر به فرد آفریده است. شما با توجه به توانایی‌های منحصر به فرد خودتان برنامه‌ریزی می‌کنید و درس می‌خوانید.

نگذارید مقایسه تمام ذهن شما را پر کند. با مقایسه چیزی عاید شما نمی‌شود. می‌توانید یک کارت یادآوری برای خودتان درست کنید که وقتی ذهنتان شروع کرد به مقایسه کردن، آن را بخوانید و به ذهنتان توقف بدهید. مثلا روی کارت یادآوری بنویسید: «من منحصر به فرد هستم.» یا «من شبیه هیچ‌کسی غیر از خودم نیستم.» یا «من براساس توانایی‌های خودم درحال مطالعه هستم.»

 

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(Required)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *