مهندسی نفت

خوشبختانه کشور ما در دل خلیج‌فارس نفت‌خیز آرمیده است. خلیج فارس یکی از منابع بزرگ نفت و گاز در جهان به شمار می‌آید. به همین علت رشته‌ی نفت در ایران اهمیت زیادی دارد.

رشته‌ی مهندسی نفت همانطور که از نامش مشخص است، یک رشته مهندسی با مفاهیم نفت و بنزین سر و کار دارد. مهندس نفت دانش و فناوری اکتشاف منابع زیرزمینی را بررسی می‌کند.

هدف این رشته تربیت متخصصانی است که درک کامل و جامعی از اصول زمین شناختی مرتبط با رخداد، اکتشاف، و تولید هیدروکربن های مایع داشته باشند. رشته‌ی مهندسی نفت در حوزه‌ی انرژی قرار دارد و دارای گرایش‌های مختلفی است که دانشجویان را برای کار در قسمت‌های مختلف صنعت نفت آماده می‌کنند.

این رشته دارای چهار گرایش گرایش اکتشاف نفت، بهره‌برداری از منابع نفت، حفاری و استخراج نفت و مخازن هیدروکربوری است.

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف مهندسی نفت

ریاضی عمومی، معادلات دیفرانسیل، ریاضیات مهندسی، شیمی عمومی، شیمی آلی، فیزیک، برنامه نویسی کامپیوتر، زمین شناسی عمومی، موازنه انرژی و مواد، استاتیک و مقاومت مصالح، ترمودینامیک، مکانیک سیالات، انتقال حرارت، کنترل فرآیند ها، زمین شناسی نفت، مبانی فرآیند های صنایع نفت، خواص سنگ های مخزن، خواص سیالات مخزن، کارگاه عمومی، کاربرد ریاضیات در مهندسی شیمی، مبانی چاه آزمایی، نمودار گیری چاه، مهندسی مخازن، زمین شناسی ساختمان.

بنر تبلیغاتی آوات

گرایش مهندسی اکتشاف

اولین مرحله برای بهره‌برداری یا برداشت نفت، کشف حوزه‌های نفتی است. این کار توسط لرزه‌نگاری‌ها انجام می‌شود. مهندسین اکتشاف، اواج صوتی را بع اعماق زمین می‌فرستند و سپس امواج برگشتی را اندازه‌گیری و پردازش می‌کنند. با این کار به وجود یا عدم وجود نفت در درون زمین پی می‌برند.

این گرایش با رشته‌ی زمین‌شناسی ارتباط زیادی دارد.

دروس تخصصی گرایش مهندسی اکتشاف

ژئوفیزیک، ژئوشیمی آلی (نفت)، تخمین و ارزیابی ذخایر نفتی، زمین شناسی ایران و مناطق همجوار، روش‌های افزایش برداشت از مخازن، عملیات زمین‌شناسی ایران، مهندسی مخازن نفت، میکروپالئونتولوژی، اصول حفاری، گل حفاری و سیمان کاری چاه‌ها، زمین شناسی نفت، چاه‌نگاری، زمین شناسی مهندسی، زمین ساخت، مکانیک محیط های ناپیوسته سنگی، زمین شناسی مناطق دریایی، زمین شناسی عمومی، سنگ شناسی (رسوبی ـ آذرین و دگرگونی)، کانی شناسی، برداشت زمین شناسی، زمین شناسی ساختمانی، فتوژئولوژی و سنجش از راه دور، پتروفیزیک، مکانیک سیالات، فسیل شناسی(دیرینه شناسی)، رسوب شناسی، چینه شناسی، بررسی فنی ـ اقتصادی، مبانی مهندسی نفت، زمین شناسی زیرزمینی.

 

گرایش مهندسی حفاری

طراحی تجهیزات و انجان عملیات در مناسب‌ترین شرایط و ارزیابی اثرات تکنولوژی حفاری و استخراج بر محیط زیست کشور، و ارائه‌ی راه‌های مناسب برای جلوگیری از تخریب آن، جزو فعالیت‌های این گرایش است. یک مهندس حفار روش‌هایی را پیشنهاد می‌دهد که هزینه‌ی حفاری را پایین و راندمان کار را بالا ببرد.

دروس تخصصی گرایش مهندسی حفاری

مبانی مهندسی برق، دینامیک، مهندسی حفاری، سیمان حفاری، گل حفاری، مهندسی حفاری پیشرفته، اسید کاری در عملیات.

 

گرایش مهندسی مخزن نفت

مهندسین این گرایش، نوع مخزن نفت یا گاز، همچنین فشار، دما و عمق آن از سطح زمین را مشخص می‌کند. زیرا موارد گفته شده در نحوه‌ی برداشت و استخراج نفت از مخازن تاثیر دارد.

دروس تخصصی گرایش مهندسی مخزن نفت

مکانیک سیالات دو فازی، انتقال جرم، ترمودینامیک، مهندسی مخازن، مطالعات مخازن، عملیات بهره برداری، روش‌های افزایش و برداشت مخازن، مدیریت و صیانت از مخازن.

مشاوره تحصیلی آوات

گرایش مهندسی بهره‌برداری از منابع نفت

امروزه اکثر مخازن نفت کشور ما دچار افت فشار شده‌اند. یه همین علت به صورت طبیعی نفت به زمین نمی‌رسد. به همین علت حضور مهندسین بهره‌برداری از منابع نفت ضروری است. این افراد با روش‌های علمی، بهتر و اصولی‌تر این کار را انجام می‌دهند.

دروس تخصصی گرایش بهره‌برداری از منابع نفت

مکانیک سیالات دوفازی، اصول ژئوفیزیک اکتشافی، مهندسی مخازن، مهندسی حفاری، عملیات بهره برداری، روش‌های افزایش و برداشت از مخازن، تخمین مخازن در چاه‌های اکتشافی، آزمایشگاه نفت.

 

توانایی‌های لازم

دانشجوی رشته‌ی نفت باید در دروس فیزیک و ریاضی توانمند باشد. همچنین توانمندی در درس زبان انگلیسی نیز  اهمیت زیادی دارد. نوع کار مهندسین فارغ‌التحصیل سنگین است و محیط کارشان خارج از شهر است. دانشجویان مهندسی نفت از بین داوطلبین مرد انتخاب می‌شوند.

 

موقعیت شغلی در ایران

فارغ‌التحصیلان نفت در صنعت و بازار کارهای متنوع امکان استخدام ندارند و فقط در صنایع پتروشیمی و نفت ایران امکان اشتغال دارند. به همین علت بازار کار این رشته از سایر رشته‌ها متفاوت‌تر است. داوطلبین باید قبل از انتخاب رشته به این مسئله توجه داشته باشند. فارغ‌التحصیلانی که نمرات بالایی در دانشگاه به دست بیاورند، امکان جذب به وزارت نفت را دارند. سایر داوطلبان نیز می‌توانند در صنایع شیمیایی و گاز مشغول به کار شوند.

برای انتخاب رشته‌ی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاور تحصیلی آوات رشته‌ای متناسب با علاقه‌تان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب می‌کنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند. 

برای آشنایی با رشته‌ی (مهندسی هوافضا) کلیک کنید.

 

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(Required)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *